Haber

Edirne’den kısa kısa

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı”, Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya nazaran, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, fakültenin A ve B blok eğitim binalarında yapılan uygunlaştırma çalışmaları ile fakültede devam eden işlere ait bilgiler verdi.

Fakültede yürütülen çalışmalar hakkında paylaşımda bulunan Topaloğlu, başlattıkları kalite çalışmalarını, tüm iç paydaşların görüş, fikir ve teklifleri doğrultusunda kararlı bir formda sürdüreceklerini ve bunun bir kesimi olarak gördükleri akademik konsey toplantılarını her yıl nizamlı olarak yapacaklarını belirtti.

Öğretim elemanlarının görüş, katkı, teklif ve değerlendirmeleri ile devam eden toplantı, öğretim elemanlarının sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Uluslararası öğrenciler kahvaltıda bir ortaya geldi

Trakya Üniversitesi’nde bu yıl eğitim görmeye başlayan uluslararası öğrenciler, Trakya Üniversitesi Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (DİLMER) düzenlediği kahvaltıda bir ortaya geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya nazaran, merkez müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ramadan Doğan, DİLMER’de öğrencilere Türkçe öğretmenin yanı sıra farklı aktivitelerle öğrencilerle yakın olmak ve Türk kültürünü öğretmeyi amaçladıklarını belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ise TÜ’de binlerce milletlerarası öğrencinin eğitim gördüğünü lisana getirerek, muhtaçlık duyulan her mevzuda öğrencilerin yanlarında olduklarını söz etti.

Kahvaltı programının akabinde öğrenciler kentin tarihi ve kültürel noktalarını ziyaret etti.

TÜ öğrencileri Okçular Vakfı’nı ziyaret etti

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Geleneksel Türk Okçuluğu Öğrenci Topluluğu, Okçular Vakfı’nı ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya nazaran, topluluk üyesi öğrenciler, akademik danışmanları Dr. Öğretim Üyesi Rifat Gürgendereli ile İstanbul’a gitti.

Öğrencilere ziyaretinde, Beyoğlu Belediye Lider Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Okçular Vakfı Spor Kulübü Lideri Muhammet Bakırcı ve Enstitü Müdürü Hasan Şahintürk eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu