Haber

Rusya, Letonya’nın Moskova büyükelçisini ülkeyi terk etmeye çağırdı

Letonya’nın Estonya ile dayanışma kapsamında 24 Şubat’tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürme kararı almasının ardından Rusya, Letonya’nın Moskova Büyükelçisi Maris Riekstins’e ülkeyi terk etmesi talimatını verdi.

Rusya, Baltık ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya’ya karşı harekete geçtiği gerekçesiyle yeni bir yaptırım kararı aldı. Letonya’nın Estonya ile dayanışma kapsamında 24 Şubat itibarıyla Rusya ile diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürme kararı almasının ardından Rusya, Letonya’nın Moskova Büyükelçisi Maris Riekstins’i ülkeyi terk etmeye davet etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Letonya Büyükelçisi Maris Riekstins’e ülkeyi terk etmesi için 2 hafta süre verildi” ifadelerine yer verildi. Bakanlık, Letonya’nın iki ülke arasındaki ilişkileri düşürme kararının sonuçları olacağını da sözlerine ekledi.

Letonya, Estonya’ya takviye kuvvet verdi

Rusya’nın Estonya ile diplomatik ilişkilerini maslahatgüzarlık düzeyine indireceğini açıklamasının ardından Letonya, Estonya’ya destek kapsamında 24 Şubat’tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerini düşürme kararı aldı. Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkeviçs geçtiğimiz Pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu kararın Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik süregelen vahşi saldırganlığı ve Estonya ile dayanışma kapsamında alındığını belirterek, “Letonya, Rusya ile diplomatik ilişkilerin seviyesini mümkün olduğu kadar düşürecektir. 24 Şubat ve Rusya’nın buna göre hareket etmesini talep edecek” dedi. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu