Haber

Adana’da yasa dışı uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen 7 kişi tutuklandı

Adana’da yasa dışı uyuşturucu madde ticareti yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) zarar verdiği iddia edilen 12 zanlıdan 7’si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalar Şube Müdürlüğü Mali İşler Amirliği ekiplerince yasa dışı yeşil ve kırmızı reçeteli ilaç tesirli hap alıp satarak SGK’yı dolandırdıkları iddiasıyla 6 Haziran’da tutuklanan 12 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. .

Şüpheliler, “nitelikli dolandırıcılık” ve “uyuşturucu ticareti” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan, savcılıktaki sorgularının ardından elebaşı olduğu iddia edilen eczacı kalfa CE ve MU’nun da aralarında bulunduğu 7’si tutuklandı, diğerleri gözetim şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon

Mali İşler Genel Müdürlüğü ekipleri, herhangi bir usulsüz yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçların ticaretini yaparak SGK’yı dolandırdığı iddia edilen zanlılar hakkında çalışma başlattı.

Ekiplerin yaklaşık bir yıldır yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda kimlikleri belirlenen 12 zanlı, 6 Haziran’da düzenlenen operasyonda yakalandı.

Adreslerde 13 bin 887 uyuşturucu madde, 60,75 gram esrar, 11 narkotik hap, bir ölçü kenevir tohumu, ruhsatsız tabanca ve iki av tüfeği ile bu silahlara ait 51 mermi ele geçirildi.

ispirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu