Haber

Rönesans Rezidansında 55 kişi kayıp: Mezarları olsun

6 Şubat’ta Maraş merkezli depremlerde 50.000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Ancak kimliği belirlenmeden gömülen ya da cenazesine dahi ulaşılamayan yüzlerce insan var. Depremin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen Rönesans Residence’ta yaşayan 55 kişiye ulaşılamıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz’ün haberine göre; Dört kişilik Buyruk ailesi ulaşılmazlığın ortasındadır. Aydın Buyruk (51) ve Şengül Buyruk (43) oğulları Demir Buyruk ve Güney Sabri Buyruk ile birlikte Hatay’da ‘cennetten bir köşe’ sloganıyla satılan 250 konutluk Rönesans Residence’ta yaşadı. 6 Şubat’ta meydana gelen sarsıntılarda konut geri devrilerek yıkıldı, yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Şengül Emir’in kardeşi Pınar Doğan Kılıç, enkazı kaldırılan konutun 4 yakınına depremin ilk gününden itibaren tüm çabalarına rağmen umutlarının da tükendiğini söyledi.

‘RESIDENCE’TAN TÜM ÜLKELERE BAKTIK’

Kılıç, “Depremin olduğu ilk gün bölgeye gittim ve enkaz kaldırılana kadar hiç ayrılmadım. Orada 3-5 jandarma dışında kimse yoktu. Depremin ilk günlerinde AFAD gibi kurumlar yoktu. Yanımızda kimseyi göremedim, 5. günün sonunda kurtarma ekipleri çalışmaya başladı, ilk üç gün çok büyük bir yangın çıktı, ‘İtfaiye Denizli’den geliyor’ dediler. Günler sonra geldi.Gelenler yabancı oldukları için suyu nereye dolduracağımızı soruyorlardı.Ayağa kalkıp Ordu’dan deprem bölgesine gittim.Günler sonra itfaiye ve kurtarma ekipleri geldi.Gelebilseydik yardım edebilirdi. gel” dedi.

Yakınlarına ulaşamadığını ifade eden Kılıç, “Ablam, eşi ve 2 yeğenine ulaşamıyoruz. Mezarlıkları, yoğun bakımları, hastaneleri gezdik. Aklımıza gelen tüm imkanları denedik ama bir türlü ulaşamadık. “Bütün gün deprem bölgesindeydim, kimse bir açıklama yapmadı ve bize hala bir açıklama yapmadılar. Sonunda enkaz kaldırıldı, umudumuz tükendi. Şu anda hayatta olduklarını düşünmüyoruz. Batıklar tekrar incelenirse muhtemelen bir sonuç çıkacaktır. Yakınlarımızın mezarının olmasını istiyoruz” dedi. (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu