Haber

Milletvekili Adayı Kendi Oyu ile Oy Kullanmadı

Şanlıurfa’da bağımsız milletvekili adayı Abdülkadir Aslantaş’a oy verdiği sandıktan oy çıkmadı. Aslantaş 3 sandık için itirazda bulundu.

14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerine ilişkin sandık kurullarının karar ve tutanaklarına karşı rutin itiraz süreçleri devam ediyor. Seçim tutanakları ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerinin uyuşmadığı çok sayıda sandığa itirazlar sürerken Şanlıurfa’da da benzer bir durum yaşandı.

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Abdülkadir Aslantaş, Karaköprü ilçesindeki Ayşe Kaman Okulu’nda oy kullandı. Ancak seçimden sonra oy kullandığı sandıkta kendisine oy olmadığını gördü.

Sandıklara üç itiraz

Abdulkadir Aslantaş

Duvar gazetesinden Fatma Keber’in haberine göre Aslantaş, ilk kez girdiği seçimlerde 2192 oy aldı. Bozova’daki iki sandıktan birinde 491, diğerinde 277 oy aldığını belirten Aslantaş, bu oyların YSK bilgilerinde görülmediğini belirtti. Aslantaş, oy kullandığı sandığa ve Bozova’daki iki sandığa itiraz ettiklerini belirtti.

‘Bozova’da bu kadar oy kaybediliyorsa benim daha çok takviye gördüğüm ilçelerde daha çok oy kaybediliyor’ diyen Aslantaş, “Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ama bir ülkede seçim olmadı. demokratik ortam”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu