Sağlık

Romatem Sağlık Grubu Kurucusu Dr. Köksal Holoğlu, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu.

Romatem Sağlık Kümesi Kurucusu Dr. Köksal Holoğlu, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu. D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın’ın sorularını yanıtlayan Holoğlu, kısaca şunları söyledi:

“Türkiye sağlıkta dünyanın gözbebeği”

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte sistem farklı bir hal aldı. Kulüplerin fizyoterapist bulamadığı dönemler de uzak değil. Her türlü spor yaralanmaları masörler tarafından tedavi edildi. Onların yokluğunda şehirdeki ortopedist müdahale etti. Türkiye’de 2000’li yıllarda sağlıkta başlayan büyük dönüşümle birlikte sağlıkta olduğu gibi sporda da tesis sayısı çok ileri seviyelere ulaştı. Spor hekimliği branşı ülkemizde son 20 yılda oldukça gelişmiştir. Ülkemiz spor yaralanmalarında çok ileri bir seviyededir. Nüfusa oranla fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekim sayısı en fazla olan ülkelerden biriyiz.

Türkiye sağlıkta dünya gözbebeği konumunda. Yaklaşık bir buçuk milyar insan nitelikli sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye geliyor. Dünyada; Nitelikli, bilgili ve deneyimli bir Türk doktor imajı oluştu. Yurt dışında birçok etkinliğe katılıyoruz ve bize “Doktor Türkiye’den mi geliyor?” Türkiye’den gelirse bir inanç ortamı oluşturur.

Bursa hastanemizde çok kaliteli bir sporcu sağlığı merkezimiz var. Profesyonel sporcular dışında aktif spor hayatı sona ermiş veya halıda sakatlığı olan herkese hizmet vermekteyiz. Spor konusunda uzmanlaşmış çok başarılı doktorlarla çalışıyoruz.

Bir ihtiyacı gidermek için uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir projemiz var. Spor yapmak isteyen 50 yaş üstü kişilerin ikinci bir sağlık sorunu olan kişilere rahatlıkla gelebilecekleri “50 Plus” adını verdiğimiz sporcu sağlığı merkezi kuruyoruz. İlkini İstanbul Bağdat Caddesi’nde kuracağız. Sloganımız “50 Artı Spor” olacak.

Hastanelerimizin bulunduğu illerdeki tek fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesiyiz ve sporcu sağlığına çok önem veriyoruz. Her kulübün fizik tedavi merkezi var ama yetersiz kaldığında sporcularla iletişim halinde oluyoruz. Birçok ünlü sporcuyu da tedavi ediyoruz.

Bursa’daki hastanemiz merkez hastanemizdir. Hastanemiz Türkiye’de birçok kulüpte olmayan donanıma sahiptir. Bursa en büyük illerimizden biri ve bir spor şehri. Bursaspor’un şu anki konumu benim için süreksiz. Kesinlikle eski güzel günlerine geri dönecektir. Sağlık kurumu olduğumuz için ülkemizdeki tüm spor kulüplerini fanatizmimiz olmadan destekliyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

burhaniyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu