Sağlık

Romantik İlişkilerin Sonunu Getiren 10 İletişim Hatası

Bağlantının en önemli noktası partnerinizle kurduğunuz doğru bağlantıdır. Bu sayede hiçbir sorununuz çözümsüz kalmaz ve birbirinizi karşılıklı olarak anladığınız bir bağlantıda duygularınız zirveye çıkabilir! Bağınızda yapmamanız gereken 10 bağlantı hatasını sizler için derledik! ?

1. Bağlantı eksikliği bir ilişkinin bitmesinin en büyük nedenlerinden biridir…

İlişkinizde neye ihtiyacınız olduğunu söylemeyerek veya duygularınızı paylaşmayarak partnerinize sizi anlama ve tanıma şansı vermemiş olursunuz. İletişim eksikliğinden dolayı ne siz ona kendinizi anlatabilirsiniz, ne de o sizi anlayabilir. Kartlarınızı daima açık tutun!

2. İlk etapta siz ayarladınız!

Olmayan senaryolar ve partnerinizin duygularının yanlış yorumlanması gereksiz tartışmalara neden olabilir. Üstelik var olmayan bir şeyi düşünmek her zaman kendinizi gergin hissetmenize neden olur ve bu da rahat bir ilişki yaratmaz. ?

3. Partnerinizin duygularına onun bakış açısından bakmayı deneyin!

Empati yeteneğini geliştirmek, bağ içinde bir zorunluluk haline gelmelidir. Aklınıza uymayan durumlar partneriniz için çok değerli olabilir ve eğer kendi duygularına değer verilmediğini düşünüyorsa bu durum aranızdaki bağı çıkmaza sokabilir. ☹

4. Aynı dili konuşsanız bile bazen birbirinizi anlamak Sümer dilini anlamaktan daha zor olabilir!

İkiniz de konuşuyorsanız ama kimse birbirinizin ne söylediğini anlamıyorsa, bir iletişim hatası olabilir. Birbirinizle konuşmak, söylenenleri dinlemek ve yanıt vermek, partnerinizle aranızdaki bağlantı uyumsuzluğunu ortadan kaldırır.

5. Kaos asla bağlantınızı düzeltmez.

Kavga sırasında partnerinize karşı agresif sözlerle davranmak onu daha da kışkırtabilir. Sorunlarınızı eleştiriden uzak tutmanızı öneririm. Kargaşa ne kadar büyük olursa, saygı da o kadar az olur. ?

6. Kötü anlarda kaçmak yerine konuşmayı, hatta yan yana durmayı seçin.

Partnerinizin sizi anlamadığını düşündüğünüzde istemeden duygusal açıdan geri çekilebilirsiniz. Onu tüm hoş duygularından mahrum bıraktığında aranızda bu ilişkiyi devam ettirecek derin bir bağ olacak mı?

7. Pasif-agresif davranışlar yerine sorunu doğrudan partnerinize iletin!

Duygularınızı doğrudan ifade etmek ne sizi ne de partnerinizi yormaz. Üstelik pasif-agresif davranışların altında yatan sebep, partnerinizin konuşarak sizi anlamayacağını düşünmeniz de olabilir. Önceki noktaları tekrar düşünün ve ilişkinizin size fiziksel olarak zarar vermesine izin vermeyin!

8. Vatanınızı savunmadığınıza göre bu kadar öfkeye ne gerek var!

Aklınıza takılan bir konuda sürekli ısrar etmek ya da partnerinizin hoşlanmadığı bir davranışı savunmak ilişkideki anlayışı azaltır. Sağlıklı bir bağlantı için tabularınızı bir kenara bırakın ve olaylara daha geniş bir perspektiften bakmaya çalışın.

9. Duygusal manipülasyonlar yerine gerçek duygularınızı ortaya çıkarın.

Partnerinizi duygusal olarak kontrol etmeye çalışmak hem kendinizi hem de onu kandırmak anlamına gelir. Bu, partnerinizin size olan güvenini azaltır ve onun duygularınızın gerçekliğini sürekli sorgulamasına neden olur. Bir bağlantının başına gelebilecek en kötü durumlardan biri. ?

10. Sorunlarınızı sürekli tartışmaya ve tartışmaya çalışmak sizi sadece yıpratacaktır…

Her sorunu tartışarak çözmeye çalışırsanız, aranızdaki gerginlik patlamaya hazır bir bombaya eşdeğer olabilir! Üstelik tartışmalar kin ve öfkeye dönüşüyor, sevginin olduğu yerde bunlar ne yazık ki hoş duygular değil!

habervakfikebir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu