Sağlık

Kanserin kader olmadığının farkında olalım

ESKİŞEHİR (İGFA) – Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları kapsamında örnek bir iş birliğine imza atıldı. Acıbadem Eskişehir Hastanesi ile düzenlendi “Sağlık Farkındalık Seminerleri”Serinin ilki vatandaşlarla buluştu.

1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı”Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesi’nde gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmalarını Dr. Erdal Yavuz, Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekim Dr. Volkan Ertuğrul yaptı.

Seminerin konuşmacısı Acıbadem Eskişehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meliha Kovancı Bayraktaroğlu vatandaşlara detaylı bir sunum yaptı. Dr. Bayraktaroğlu, rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu, tarama yöntemlerini, ne zaman ve ne sıklıkta yapılması gerektiğini, rahim ağzı kanserine neden olan faktörleri, rahim ağzı kanserinin belirtilerini, rahim ağzı kanserinden korunmayı ve rahim ağzı kanseri hakkındaki yanılgıları katılımcılarla paylaştı. .

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Müdürü Mevlüt Yıldırım’ın da katıldığı seminerde izleyicilerin soruları yanıtlandı. Ücretsiz ve halka açık olan seminerler dizisi, önümüzdeki günlerde vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu