Ekonomi

Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yardım paketi

Blinken “şaşırarak” gittiği Ukrayna’da Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Başbakan Denis Shmygal ve Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü. Zelenskiy ve Shmigal ile görüşmeleri öncesinde basına açıklamalarda bulunan Blinken, ABD’nin Ukrayna’ya desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Blinken, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Ukrayna’nın Rusya’ya karşı saldırısında son haftalarda gerçek ilerleme kaydedildi”

Zelenskiy’in cephedeki deneyimlerini ilk elden dinlediğini belirten Blinken, “Ukrayna’nın son haftalarda Rusya’ya yönelik saldırısında gerçek anlamda ilerleme kaydedildi.” söz konusu. Blinken, ABD’nin Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yeni yardım paketini açıklarken, “Son haftalarda devam eden karşı saldırı ivme kazandı. Ukrayna’ya vereceğimiz yeni yardımla bu ivme daha da hızlanacak.” terimini kullandı. Yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya savunma yardımında 175 milyon dolar verilecek. Bu yardım, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzelerini, Javelin zırh delici füze sistemlerini, tanksavar sistemlerini ve Abrams tankları için uranyum tankı mühimmatlarını içeriyor.

Ayrıca yeni açıklanan paketin 300 milyon dolarlık kısmı, sistemin Rusya’dan alınan bölgelere kurulması için kolluk kuvvetlerine takviyeleri de içeriyor. Paketin 100 milyon doları “dış askeri finansman”, 206 milyon doları ise insani yardım olarak verilecek. Geriye kalan kısım ise Ukrayna’nın uzun vadeli ihtiyaçlarına yönelik kurulacak.

geliboluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu