Ekonomi

Şahinbey Belediyesi Çiftçilere Buğday-Arpa Tohumu ve Gübre Desteği Verdi

Şahinbey Belediyesi’nin buğday-arpa tohumu ve gübre desteği devam ediyor

GAZİANTEP – Şahinbey Belediyesi çiftçilere 3 bin 800 ton buğday, arpa tohumu ve gübre dağıttı.

7 yıldır çiftçilere buğday, arpa tohumu, gübre, hayvan yemi, zeytin ve fıstık fidanı dağıtan Şahinbey Belediyesi, bu yıl Kapcağız İlçesi’nde arpa, buğday ve gübre tohumu dağıtımına başladı. Şahinbey Belediyesi, sertifikalı tohum ve kimyevi gübre takviyesi kapsamında 1.800 tona kadar arpa ve buğday tohumu ile 2 bin tona kadar kimyevi gübre dağıtacak.

“Çok güzel bir proje”

Buğday, arpa tohumu ve gübre dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, çiftçilerin emeklerinin çok değerli olduğunu belirterek, “Şahinbey Belediyesi tarafından kamuoyuna olumlu yansıyan çok güzel bir proje hayata geçirildi. Bu toprakların ne kadar değerli olduğunu, çiftçilerimizin emeklerinin ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyorum. Bu proje hayata geçirildi.” “Bundan dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu canı gönülden kutluyorum. Bu hizmet temel belediyecilik hizmetleri gibi görünmeyebilir. Ancak Şahinbey Belediye Başkanımız yapılacak en değerli çalışmalardan birini yaptı. Bu çalışmalar ülkeye bereket olacaktır. Mayıs Allah çiftçilerimizin emeklerini boşa çıkarmasın” dedi.

“10 bin TIR’lık takviye sağladık”

Törende bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her zaman çiftçinin ve hayvan yetiştiricisinin yanında olduklarını belirterek, “Çiftçilerimize 2 bin tonu gübre, 1’i gübre olmak üzere toplam 3 bin 800 ton dağıtıyoruz. bin ton arpa, 800 ton buğday. Tohumlarımız TİGEM sertifikalı tohumlardır.” “Çiftçilerimizin verimli ürün almasının gerçekten değerli olduğunu düşünüyoruz. Önce buğday dağıtımıyla başladık, ardından çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi geliştirerek desteklerimizi artırdık. 33 milyon 500 bin fidan dağıttık. Bundan yola çıkarak hayvan yetiştiricilerimize yem amaçlı 11 su kuyusu ve mera açtık. Köylerde hayvancılık yapmak isteyen ancak yapamayacak durumda olan vatandaşlarımıza 2 hamile inek veya 16 koyun ve 1 koç verdik. Sadece yem, buğday, arpa ve gübre dağıtımında verilen destek 7 bin 300 tır. Verilen diğer takviyeleri de kattığımızda çiftçilerimize yaklaşık 10 bin 000 tır destek sağlamış olduk. “Çiftçilerimize gerçekten destek veriyoruz ve bu desteğin artarak devam edeceğini çiftçilerimize müjdeliyorum” dedi.

“Çok iyi sonuçlar elde edilecek”

İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, çiftçilere önemli destekler verildiğini belirterek, “Çiftçilerimiz gece gündüz üretim için çalışıyor. Bize düşen onlara destek olmak. Şahinbey dahil tüm ilçelerimizde sulama projelerine elimizden geldiğince destek olduk. Yapabiliriz. Ayrıca her çiftçimize ekipman desteği de sağlıyoruz.” “Bu verimli toprakları verimli ürünlerle birleştirdiğimizde çok güzel verimler elde edeceğiz. Şahinbey Belediyesi’nin artık ne yaptığından çok ne yapmadığını sormamız gerektiğini düşünüyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız çiftçilerimize herşeyini verdi. Teşekkür ediyorum. Verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Hoş , meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

beylikduzuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu