Ekonomi

General Electric’in emeklilik fonu, Simplify Market Neutral Equity ETF’sine 100 milyon dolar yatırıyor

General Electric’in (GE) emeklilik fonunun mütevelli heyeti, önemli bir yatırım hamlesiyle 2021’in 3. çeyreğinde Simplify Market Neutral Equity Uzun/Kısa ETF’sine (EQLS) 100 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırım, dörtten fazla güvenin bulunduğunu gösteren bir SEC dosyasında ortaya çıktı. çeyrek sonu itibarıyla 103,5 milyon dolar değerinde milyon EQLS hissesi.

Bu önemli yatırım, ETF 2021’in 2. çeyreğinin sonunda yalnızca iki haftalık olmasına rağmen yapıldı. Bu yeni ETF’nin, General Electric emeklilik fonu gibi büyük bir kurumdan bu kadar büyük bir yatırım çekmeyi başarması dikkat çekici.

Bu büyük yatırım EQLS’e yapılırken, tröstün General Electric’teki hissesi 1,28 milyon hisse ile sabit kaldı. Bu, güvenin portföyünü çeşitlendirirken GE’de değerli bir konuma sahip olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Hem General Electric hem de Simplify bu büyük ölçekli yatırım hakkında yorum yapmamayı tercih etti. Simplify sessizliğinin nedeni olarak müşteri yatırımlarının ifşa edilmemesi politikasını gösterdi. Bu politika, müşteri gizliliğini sağlamak ve zamanından önce veya spekülatif bilgiler nedeniyle piyasa dinamikleri üzerinde oluşabilecek olumsuz etkileri önlemek amacıyla uygulanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine göre General Electric’in (GE) piyasa değeri 116,47 milyar $’dır ve gelir artışı 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda %36,11 artış kaydederek hızlanıyor. F/K oranı 12,19, Şirketin esası göz önüne alındığında makul fiyatlı bir hisse senedini belirtir.

GE için iki değerli InvestingPro İpucu, şirketin yatırılan sermayeden yüksek getiri elde ettiğini ve ardı ardına 53 yıl boyunca temettü ödemelerini sürdürdüğünü vurguluyor. Bu bilgi, GE’nin güçlü bir mali pozisyona sahip ve sermayesini hissedarlarına iade etme taahhüdüne sahip bir şirket olduğunu gösteriyor; emeklilik fonunun GE’de değerli bir konuma sahip olmaya devam etmesinin nedeni muhtemelen budur.

Öte yandan Simplify Market Neutral Equity Long/Short ETF’nin (EQLS) 2023 sonu itibarıyla 1 haftalık fiyat toplam getirisi %-0,34, 1 aylık fiyat toplam getirisi ise %4,36 oldu. InvestingPro Tips’te belirtildiği gibi, yakın zamandaki bazı dalgalanmalara rağmen, son üç aydaki güçlü getiriler GE’nin emeklilik fonunun EQLS’ye yatırım yapma kararına katkıda bulunmuş olabilir.

Daha ayrıntılı bilgi ve ipuçları için güçlü ek bilgiler sunan InvestingPro platformunu keşfetmeyi düşünebilirsiniz. Örneğin GE için 11, EQLS için 2 ipucu daha var ve bu yatırımların daha derinlemesine anlaşılmasını sağlayabilir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberdargecit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu