Haber

Esad: Türkiye’nin inadı bizi rahatsız ediyor

Ankara-Şam ortasında normalleşme çabaları gündemde kalıyor.

Mayıs ayında Rusya’nın başkenti Moskova’da eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Suriyeli mevkidaşı Faysal el Mikdad, 11 yıl sonra iki ülke arasındaki en üst düzey teması kurdu.

KÖRFEZ ÖNCESİ SURİYE MESAJI TİPİ

Müzakereler çıkmaza girince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez tipine geçmeden önce Suriye ve Esad ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

erdoğan “Suriye ile kapıyı kapatma durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Dörtlü zirve yapılmalı ama Esad ile görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Bize yaklaşma biçimleri önemli. “Böyle bir şey olamaz. Sınırlarımızda terörist varken nasıl çıkacağız? Aynı ifadeyi farklı ülkeler için kullanabilir mi? Yapamaz. Bu yüzden adil bir yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşımdan sonra sıkıntı yok, hepsini aşacağız” dedi.dedi.

ESAD’DAN Türkiye ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER

Suriye ise Türkiye konusunda şartlı duruşunu sürdürüyor. Son olarak Ankara-Şam hattında arabuluculuk yapan Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Esad ile görüşmeye geldi ve Türkiye ile ilişkileri ele aldı.

Suriyeli mültecilerin ülkeye dönüşünün de ele alındığı görüşmede Esad, Türkiye’nin Suriye’den asker çekmeme kararına değindi. “inatçı tavrından”rahatsızlıklarını Rus tarafına iletmiştir.

SANA’dan Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Esad, Türk ordusu Suriye topraklarından çekilmeden önce Türkiye ile normalleşmeye yakın olduklarını bir kez daha dile getirdi.

karapinar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu