Haber

Bandırmalı çocukların yüzü bu atölyelerde gülüyor

BALIKESİR (İGFA) –Bandırma Belediyesi, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Çocuk İşleri Atölyesi” ile kentte yaşayan çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yaz tatilinde çocukların eğlenip sosyalleşebilecekleri, aynı zamanda hayal güçlerini canlandıracakları ve çeşitli yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri atölyeler büyük ilgi görüyor. Robotik kodlama ve ahşap el becerisi atölyeleri ile çocuklar hem teknolojiyle tanışıyor hem de el becerilerini keşfediyor.

Etkinlikler deneyimli ve uzman eğitmenler tarafından organize edilmektedir. Robotik kodlama atölyesinde çocuklar, temel programlama kavramlarını öğrenirken kendi robotlarını tasarlamayı ve hareket ettirmeyi öğreniyor. Ahşap ustalığı atölyesinde el işçiliği ve tasarım becerilerini geliştirerek çeşitli ahşap işleri geliştirme şansı buluyorlar.

Veliler bu imkan için Bandırma Belediyesi’ne teşekkür ederken, çocuklar da bu etkinlikler sayesinde unutulmaz bir yaz tatili geçiriyor.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Miniklerimiz eğlenirken öğrenerek kaliteli zaman geçirsinler diye Maker Karavanını Bandırma’ya getirdik. Eğitim, bilim ve sanatın rehberliğinde her bir çocuğumuzun yeteneklerini ortaya çıkarmak ve mümkün olduğu kadar desteklemek temel misyonlarımızdan biridir. Her bir yavrumuz hem ailesi hem de bizler için çok değerlidir. Onları güçlü bir geleceğe hazırlamak hepimizin ortak düşüncesidir.”

Maker Karavan, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara kapılarını açıyor. 24-25-26-27 Temmuz’da Cumhuriyet Meydanı’nda olacak olan Maker Karavan, 28 Temmuz’da Edincik Meydanı’nda ve 29 Temmuz’da Aksakal Meydanı’nda olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu