Haber

Erdoğan açıkladı… Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren 1 ay ücretsiz olacak

ANKARA (İGFA) –Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren sınırımızın Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını “Milletimize hayırlı olsun” sözleriyle duyurdu.

Hatırlanacağı üzere Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren’in ilk seferi bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve katılımıyla başladı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan. .

Rahatsızlığı nedeniyle bugünkü törene katılamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haberi sosyal medya hesabından vatandaşlara duyurdu.

405 kilometrelik yeni sınırıyla birlikte Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyonlu hat, Ankara-Sivas arasını 603 kilometreden 405 kilometreye indirirken, ulaşım süresini de 405 kilometreye indiriyor. demiryolu 12 saatten 2 saate. Yozgat bölümü 1 saate düşürüldü.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı üzerinde 66 kilometre uzunluğunda 49 adet tünel ve 27 kilometre uzunluğunda 49 adet viyadük bulunmaktadır.

Projenin en uzun tüneli 5 bin 125 metre ile Akdağmadeni’nde, en uzun demiryolu viyadüğü ise 2 bin 220 metre ile Çerikli-Kırıkkale’de inşa edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu