Ekonomi

Biden’ın Fed adaylarından enflasyon mesajları

  • 01

    İkisi mevcut Fed üyesi ve Federal Rezerv’de kilit roller için aday olan üç adam, bu görevlere atanmaları halinde enflasyonu durdurmanın en büyük öncelikleri olacağını söyledi.

  • 02

    ABD Başkanı Joe Biden tarafından Fed Başkan Yardımcısı olarak atanan Vali Philip Jefferson, ABD ekonomisinin enflasyon ve banka gerilimleri de dahil olmak üzere birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi. Jefferson’ın Fed tarafından Salı günü Senato’da yaptığı konuşmanın metninde, “Enflasyon yavaşlamaya başladı ve onu %2 hedefimize döndürmeye odaklanmaya devam ediyorum” ifadeleri yer aldı.

  • 03

    Biden tarafından bu yılın başlarında Lael Brainard tarafından boşalan koltuğa aday gösterilen Adriana Kugler, “Rolüm onaylanırsa, enflasyonu düşürecek ve maksimum istihdamı teşvik edecek bir para politikası izlemeye derinden bağlı kalacağım. İstihdam yaratarak ve ekonomik büyümeyi destekleyerek finans sektörünün dayanıklılığını artırmak.”

  • 04

    14 yıllık bir dönem için aday gösterilen Vali Lisa Cook da “enflasyon sorunu çözülene kadar odaklanmaya devam edeceğini” söyledi. ABD Senatosu Bankacılık Komitesi, bugün ortak bir oturumda Jefferson, Cook ve Kugler’in Fed yetkilerini değerlendirecek.

haber-savsat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu