Haber

Taylan ve Deniz Çukurova’da buluştu!

68. kuşağın devrimci gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın eserlerinin bulunduğu Üç Fidan Anı Parkı açıldı. Deniz Gezmiş’in vasiyetini yerine getiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, devrim şehitlerinden Taylan Özgür’ün mezarından getirilen toprak ile Deniz Gezmiş’in mezarından getirilen araziyi anıtta buluşturdu.

Çukurova Belediyesi tarafından 68. kuşağın devrimci gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına yaptırılan Üç Fidan Hatıra Parkı törenle açıldı.

Devrimci gençliğin idamının 51. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Aslında bugün güzel bir gün demek isterdim ama güzel bir gün değil. 51 yıldır yasını tuttuğumuz 3 fidanımızın idamının yıl dönümü. Bu gençler, bu devrimciler gençliğe ışık tuttular ve emperyalizme karşı tam bağımsız bir Türkiye’yi savundular. Ne yazık ki bedelini canlarıyla ödediler. Bu gençler kimseyi öldürmediler, kimseye silah doğrultmadılar. Bugün yargılanırsa küçük bir cezayla kurtulacağını söyleyen başbakanlar cumhurbaşkanı oldu. Bu gençler 51 yıldır unutulmadı. Yeni doğan çocuklara Deniz, Yusuf, Hüseyin, Uzman adları verildi. Bu gençler bağımsız bir Türkiye’yi savundular ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gittiler.”

ANILARINIZI YAŞATIYORUZ

Önder Soner Çetin, devrimci cumhurbaşkanlarını sadece sözle anmanın yeterli olmadığını belirterek, “Anılarını yaşatmak gerekiyordu. Değerlerimize sahip çıkmaya çalıştık. Bülent Ecevit Kültür Sanat Parkı, yakında tamamlanacak olan Erdal İnönü Parkı, Çanakkale ve Adana Şehitler Parkı, Madımak Parkı bu anlayışın sonucu olarak yapılmıştır.

Başkan Soner Çetin, zaman içinde çok değerli projelere imza attıklarını, toplumun her kesimini düşünerek yeni projeler geliştirdiklerini ve bunları yenidoğandan cenaze hizmetlerine kadar tamamlamaya çalıştıklarını anlattı.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Konuşmasında 14 Mayıs’ta seçimlerin yapılacağının sözünü veren Önder Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin bugün her anlamda içinde bulunduğu kötü durumdan çıkmak için Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki altı cumhurbaşkanı gündeme geldi ve ortak akılla analiz yollarını düşündü. Görüyorsunuz ki Türkiye’nin ne kadar sorunu olursa olsun hepsine bir tahlil yolu sunuluyor. Bugünün hükümeti Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı projeleri vaat ediyor. Dünyada benzeri olmayan Kemal Kılıçdaroğlu, projeleri muhalefetteyken hayata geçirilen tek cumhurbaşkanıydı. Bugün Cumhur İttifakı dışında herkes benim oyum Kemal Kılıçdaroğlu’na diyor. Kemal Kılıçdaroğlu 85 milyon kişinin cumhurbaşkanı olacak. Birçok mitinge katıldım. Daha önce İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu’da beklenen ilgi yoktu ama şimdi büyük bir ilgi olduğunu memnuniyetle görüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu nereye gitse aynı ilgi ve coşkuyla karşılanıyor. Herkes bilerek kilitlenmiş seçim gününü bekliyor. İnanın bu işi hep birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız.”

ÇUKUROVA BORÇSUZ BELEDİYESİ

Başkan Soner Çetin, her yıl toplu açılış ve temel atma törenleri düzenleyerek farklı projeleri hayata geçirdiklerini, pandemi, sel, deprem fark etmeksizin hiçbir bahanenin arkasına saklanmadıklarını söyledi. Çalışmalara devam edeceklerini ve her yıl toplu açılış yapmaya devam edeceklerini anlatan Önder Soner Çetin, “Çalışmalarımız devam ediyor, yakında 9’uncu toplu açılış ve toplu temel atma törenini gerçekleştireceğiz, 10’uncu toplu açılışını da gerçekleştireceğiz. seçim öncesi açılış ve temel atma töreni.

2014 yılında görevi devraldığımızda israfa ve gereksiz harcamalara son verdik. Akılcı yönetimle gelirleri artırdık, giderleri azalttık ve maaşları zamanında ödedik. Şu anda belediyenin borcunu sıfırladık. Burada Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin kaynaklarını halka vermeden, doğru kullanmasına güveniyorum.

SONER ÇETİN, DENİZ’İN İSTEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Başkan Soner Çetin’in ardından söz alan Dev Gençlik Genel Lideri Atila Sarp ve Dev Gençlik Kurucusu Mustafa Lütfi Kıyıcı, böylesine anlamlı bir parkı yaptırdığı için kendisine teşekkür etti. Törende CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek anıtın açılışı yapıldı. Devrim şehidi Taylan Özgür’ün ablası Hale Özgür Kıyıcı, Taylan Özgür’ün Ankara Cebeci Mezarlığı’ndan, Deniz Gezmiş’in topraklarını Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndan getirerek Önder Soner Çetin’e verdi. Önder Soner Çetin, Deniz Gezmiş’in vasiyetini 51 yıl sonra, önündeki devrimci cumhurbaşkanlarının mezarlarından getirilen toprakları 3 Fidan Atı ile karıştırarak yerine getiren kişi oldu.

3 Fidan Parkı’nın açılışının ardından Deniz Gezmiş’in arkadaşları Dev Gençlik Genel Lideri Atila Sarp ve Dev Gençlik Kurucusu Mustafa Lütfi Kıyıcı ile söyleşi gerçekleştirildi. Çukurova Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Bünyamin Kıraç yaptı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

iskiliphaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu