Haber

‘Sigortacıyım’ yalanıyla dolandırana 4,5 yıl hapis

Telefonla aradığı Erdoğan Gençol’u (64) sigortacı olarak tanıtarak dolandırdığı ve 50 bin TL dolandırdığı iddiasıyla ANKARA’da yargılanan Serpil Ü. (44), ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’nın Mamak ilçesinde oturan Erdoğan Gençol, geçen yıl nisan ayında sigorta şirketine yatırdığı 1480 liralık konut sigortasını geri almak için kendisini sigortacı olarak tanıtan Serpil Ü.’ye 50 bin TL gönderdi. Dolandırıldığını sigortadan geri ödeme almayınca anlayan Gençol, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Serpil Ü., adli kontrolle serbest bırakıldı. Hakkında Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Duruşmada Gençol, sanık hakkında şikayetçi olduğunu ve evinin çatısı aktığı için sigorta şirketini aradığını, böyle bir telefon gelince inandığını söyledi. Gençol, “Daha önce yatırmış olduğum sigorta bedelinin 1480 lirasını iade edeceklerini söylediler ve işlem için 50 bin lirayı cep bankacılığına göndermemi istediler. Parayı gönderince dolandırıldığımı anladım.” Sanık Serpil Ü. Öte yandan suçlamaları reddederek, “Ekonomik sorunlar nedeniyle banka hesabımı internetten tanıştığım ve açık kimliklerini bilmediğim kişilerle paylaştım. Karşılığında bana para sözü verdiler. İstanbul’da buluştuğumuzda Kendilerine banka hesabımı ve internet bankacılığı şifremi söyledim ve hesabımı kullanmalarına izin verdim. Erdoğan Gençol parayı benden aldı. Ben istemedim, bu olayla ilgim yok” dedi.

Mahkeme heyeti sanık Serpil Ü.’yü mahkum etti. ‘nitelikli dolandırıcılıktan’ 4,5 yıla kadar hapis cezası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu