Haber

Naci Görür’den deprem uyarısı geldi! Tunç Soyer, İzmir’de yapılan hazırlıkları tek tek paylaştı

Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. bugün yarın deprem yaratacaklar.”

GÖRÜR’ÜN SÖZLERİNDEN SONRA MESAJ YAĞMURU

prof. Dr. Görür’ün açıklamalarının ardından İzmir’den çok sayıda kişi, depreme karşı yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında bilgi almak için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e mesajlar gönderdi.

TUNÇ SOYER’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Soyer, şu ifadeleri kullandı; “Değerli hemşerilerim, olası bir depreme karşı İzmir’deki çalışmalarımız ve hazırlıklarımız ile ilgili mesajlarınızı alıyorum. Kısaca neler yaptığımızı anlatmak istiyorum. Depremden sonra önceliğimiz İzmir’i dayanıklı bir şehir yapmaktı.

“TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI LABORATUVARINI KURDUK”

İzmirlilerin yaşadıkları şehirde ve yaşadıkları binalarda kendilerini güvende hissetmeleri için Türkiye’nin en kapsamlı deprem etüt ve risk azaltma projelerini hayata geçirdik. Türkiye’nin en kapsamlı inşaat ve zemin laboratuvarını kurduk. Deprem, zemin ve yapı araştırmalarında ihtiyaç duyulan test ve analizlerin uluslararası standartlarda yapılabilmesi için Çiğli’de bulunan Egeşehir Laboratuvarı büyük önem taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer.

“CANLI FAY HATLARINI HARİTALAMAKTAYIZ”

10 üniversiteden 43 bilim insanı ve 18 uzman mühendis ile canlı fay hatlarını haritalıyoruz. Karada ve denizde yürüttüğümüz çalışmalarla gerçeğe uygun mekansal planlama ve inşaatın yol haritasını belirleyeceğiz. 2024 yılında tamamlayacağız.

“62 BİN YAPININ İNCELENMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

Binanın sağlamlığı için kimlik kartları veriyoruz. Bayraklı’da 31 bin 146 yapı incelendi. Bornova’da çalışmaya başladık. 62 bin yapıyı incelemek için ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Projeyi İzmir genelinde 903 bin 803 binaya yayacağız.

“12 BİN HEKT ALANINDA MİKROBÖLGELEME ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Ayrıca zemin yapısını ve zemin davranış özelliklerini modellemeye Bornova’dan başladık. Deprem dalgalarının hareketini anlamak için 1.565 noktada ölçüm yapıyoruz ve 50 bin metre sondaj yapıyoruz. 12 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları yapıyoruz.

haberaladag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu