Haber

Mustafakemalpaşa’da deprem şehitleri için mevlit okutuldu

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Mustafakemalpaşa Belediyesi mevlit verdi.

Selimiye Mescidi’nde cuma namazı öncesi gerçekleştirilen programda, tüm şehitler ve depremlerde hayatını kaybedenler için mevlidler okundu. Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlidin ardından depremlerde hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için dualar edildi, ardından deprem şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mevlit programına Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Kanar, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimize teşekkür ederiz. Afet haberini alır almaz kurtarma ve yerel destek ekiplerimizi ilk andan itibaren bölgeye sevk ettik. İlçe halkımızın desteğiyle hazırladığımız yardım tırlarını depremzedelerimize gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu