Haber

Microsoft, Windows 11’deki Takvim ve Posta Uygulamalarını Kaldırıyor

Microsoft, Windows’a entegre ettiği eski uygulamaları iptal etmeye devam ediyor. Daha önce Filmler ve Haritalar uygulamalarını Windows 11’den kaldıran şirket, şimdi iki uygulamayı daha üstleniyor. Buna göre Takvim ve Mail uygulamaları iptal edilecek.

Windows 11’den Posta ve Takvim uygulamaları kaldırılıyor

Microsoft, Mail ve Takvim’in bağımsız uygulamalar olarak çalışmasını durduracağını duyurdu. 2024 yılı sonunda yayınlanacak güncellemeyle iki uygulamayı Windows 11’den kaldırmayı planladığını duyurdu.

Microsoft’un paylaşımına göre Mail ve Takvim için herhangi bir güncelleme yayınlanmayacak. 31 Aralık’ta resmi desteğini durduracak olan yazılım devi, uygulamaları Microsoft Store’dan da kaldıracak. Şirket, kullanıcıları Outlook’a geçmeye çağırıyor.

1321231231

Microsoft net bir uyarıda bulunmadı ancak önümüzdeki haftalardan itibaren kullanıcılara Mail ve Takvim uygulamalarından bazı mesajlar gelebilir. Bu uygulamaların resmi desteğinin sona ereceğini ve Outlook’a dönüşeceğini belirten uyarılar görüntülenebilir.

Yazılım devi, 2024 yılında piyasaya sürülen bilgisayarlara Outlook’un önceden kurulacağını söyledi. Bu kapsamda Takvim ve Mail ihtiyacı da ortadan kalkacak.

Microsoft ayrıca bu iki uygulamanın gelecek yıla kadar açık tutulacağını da belirtti. Yani Outlook’a geçmek istemiyorsanız Posta ve Takvim’e erişmeye devam edeceksiniz. Ancak resmi desteğin olmaması uygulamalarda güvenlik açıkları yaratabiliyor.

Posta ve Takvim yazılımı ilk olarak Windows 8’de tanıtıldı. Uzun süredir birçok kullanıcı için kolay ve temel seçenekler olarak hizmet etti. Ancak Microsoft, desteği sonlandırıp Windows 11 ile birlikte yeni uygulamalara geçmek istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu