Haber

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin Türkiye’nin özetidir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in Türkiye’nin farklı bölgelerinden çok farklı statüde insanların yaşadığı renkli bir şehir olduğunu belirterek, “Mersin Türkiye’nin özetidir. Mersin renkli bir yer. Barışı siz getireceksiniz” dedi. söz konusu.

Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Cemevi’nin düzenlediği 23. Aşure Etkinliğine katıldı. Lider Seçer etkinlikte yaptığı konuşmada, Muharrem ve Aşure’nin birkaç mesaj getirdiğini belirterek, “Muharrem matemi, zalime karşı mazlumun hakkını, adaletsizliği de, iyiyi ve kötüyü anlatır. Aşurenin çeşitleri olduğu gibi. Aşureye o tadı ve aromayı veren aşuredeki yiyeceklerin yanı sıra Mersin’e de lezzetini ve aromasını veren, Türkiye’nin doğusundan, batısından, kuzeyinden ve güneyinden gelen, çocuklarına güzel bir gelecek hazırlamak, onlara öncülük etmek. Burada farklı ilişkilerle yeni bir hayat… “Refahın tatmini için gelen, hayatlarını daha güvenli yaşamak için gelen, Cumhuriyet kimliğini taşıyan vatandaşlarımın yarattığı ve yetiştirdiği bir şehirde yaşıyoruz. Türkiye ceplerinde. Böyle bir şehirde belediye başkanı olmaktan gurur ve onur duyuyorum” dedi.

“Mersin’de barışı sağlarsanız, Türkiye’de barışı sağlarsınız”

Mersin’in Türkiye’nin farklı bölgelerinden çok farklı statüde insanların yaşadığı renkli bir şehir olduğunu kaydeden Seçer, “Mersin Türkiye’nin özetidir. Mersin renkli bir yerdir. Mersin’de huzuru sağlarsanız Türkiye’de huzuru sağlarsınız. Bu önemlidir ve her yönetici ve siyasetçi bunun bilincinde olmalıdır.Burada yönetici kim olursa olsun Anamur’dan Tarsus’a Çamlıyayla’dan Mut’a herkesi kucaklamak, kimseyi incitmeyen sözler kullanmak, ışıkta sevgiye kollarını açmak zorundadır. Mersin’de görev yapan bir belediye başkanı olarak başta kendi belediyem olmak üzere yaptığımız hizmet alanlarında ve daha sonra 806 mahallede bu amaç ve bu temel unsurla çalıştım ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.”

“Bir toplumun orta zeminde yaşamasının temel kuralı, o toplumda demokratik bir yapıya sahip olmaktır”

“Bu vatan bizim, Mersin bizim” şeklinde konuşmasına devam eden Seçer, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal sorunlarını aşacağına inandıklarını belirtti. Seçer, “Bizim için yaşanacak başka bir ülke yok. Biz ülkemizi seviyoruz. Biz bu zorlukların, krizlerin üstesinden geliriz. Ancak orta yerde bir toplum yaşamanın temel kuralı demokratik bir yapının olmasıdır. o toplum ve hukuk devleti anlayışı… Hukukun, demokrasinin, insan haklarının olmadığı, bir oburun fikrine, inancına, görüşüne saygı duyulmayan bir yerde o toplumun geleceğinden söz etmek imkansızdır. .

“Aşurelerimizin kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum”

Muharrem ayının öneminin 13 asır önce bugüne verilen mesajları anlamak olduğunu kaydeden Seçer, “Aşure kardeşliğimizden, birliğimizden, sağlığımızdan, beraberliğimizden, bereketimizden bahsediyor. Yarınların daha güzel olacağına olan inancını yarınlarda anlatacak. Aşurelerimizin kardeşliğimize, beraberliğimize, beraberliğimize, bereketimize vesile olmasını diliyorum” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın da katıldığı etkinlik, aşure dağıtımının ardından sanatçılar Gani Pekşen ve Mercan Erzincan’ın verdiği konserle sona erdi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu