İş

Meclis Genel Kurulu yarın EYT teklifini görüşecek

Investing.com – EYT yönetmeliğini içeren yasa tasarısı yarın Meclis’te görüşülecek.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle iş üç haftalığına TBMM’ye verildi. EYT yönetmeliğini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanunda Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yarın açılacak Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Yarın görüşülecek yasa tasarısı neler içeriyor?

8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlayanlar ile 9 Eylül 1999 tarihi ve sonrasında çalışmaya başlayan ancak borçlanma ve sigortalılık başlangıç ​​tarihi Eylül ayından önce olanlar için yürürlükteki mevzuattaki emeklilik hak koşullarından yaş kuralı kaldırılacaktır. 9, 1999.

Emekli olduktan sonra 10 gün içinde aynı işyerinde yeniden çalışmaya başlayan işçilere işverene %5 oranında SGK güçlendirme primi indirimi yapılacak.

Devamlı olarak kamu kurumlarında çalışanların emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmaları halinde, iş sözleşmesinin zorunlu olarak feshedilmesini gerektiren kararlar yürürlükten kaldırılacaktır.

AK Parti Küme Başkan Yardımcısı’ndan Açıklama

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, yarın açılacak Meclis Genel Kurulu’nda öncelikli gündemin EYT olduğunu ve teklifin görüşüleceğini belirtti. Elitaş, yasa tasarısının yasalaşmasını hızlandıracaklarını belirtti.

Yazar: Deniz Engin

gungorenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu