Haber

İzmirliler 100. yıl dönümünde duygularını Cumhuriyet Duvarına yazdı

İzmirliler 100. yıl dönümünde duygularını Cumhuriyet Duvarına yazdı

 

 

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında Konak Belediyesi’nin Alsancak’ta düzenlediği “Benim İçin Cumhuriyet 100. Yıl Düşünce Duvarı” etkinliğine katılan Önder Batur, üzerine kırmızı kalemle “Kuvayi Millidir” yazdı. duvar. “Cumhuriyet Gelecek” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kaç asır göreceğini de ifade eden Önder Batur, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında hâlâ aynı Kuvayi milli ateşini yüreğimizde taşıyoruz. “Sonsuza kadar Cumhuriyet, Sonsuza kadar Atatürk diyoruz ve söylemeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

Cumhuriyetin 100. yılını şehrin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle kutlayan Konak Belediyesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde de anlamlı bir etkinlik düzenledi. Vatandaşların Cumhuriyete dair duygularını kelimelerle ifade edebilmeleri ve Cumhuriyet sevgisini birlikte yaşayabilmeleri amacıyla Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne “Benim için Cumhuriyet 100. Yıl Düşünce Duvarı” yerleştirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur duvara ilk yazıyı yazarken, Alsancak bölge muhtarları da etkinliğe katılarak duygu ve düşüncelerini yazdı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte duvar kısa sürede doldurulurken, vatandaşlar 100. yılını kutlayan Cumhuriyet’i “İstiklal, Özgürlük, Kurtuluş, Sevgi, Kardeşlik, Eşitlik, Adalet” gibi parlak sözlerle anlattılar. , İnsan hakları”.

 

 

“Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk”

 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, niyet duvarına kırmızı kalemle “Kuvayı millidir” yazdı. Cumhuriyetin aynı zamanda istikbal anlamına da geldiğini vurgulayan Önder Batur, vatanın kurtuluşunun Kuvayi milliye ruhuyla gerçekleştiğini, Cumhuriyetin 100. yılında yüreklerin hâlâ aynı Kuvayi millia ateşiyle yandığını belirterek, şöyle konuştu: “Kuvayi millî, kurtuluş için tek yürek olan bir millete bağımsızlığını veren ruhtur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği en büyük miras olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Kuvayı Milliye için aynı ateşi hâlâ kalbimizde taşıyoruz. “Sonsuza kadar Cumhuriyet, Sonsuza kadar Atatürk diyoruz ve söylemeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habererfelek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu