Haber

İstanbul’da Düğün Konvoyunda Bulunan Magandalara Cezai İşlem

İstanbul’da Kalaşnikof gibi silahların kullanıldığı düğün konvoyunda trafikte havaya ateş açan, yolu kesen, sürüklenen ve savrulan pislikler polis tarafından yakalandı. Ruhsatlarına ve silahlarına el konulan ve yaklaşık 50 bin lira idari para cezası verilen kişiler 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Esenyurt Ispartakule Caddesi üzerinde düğün için merkeze gelen bir grup araçlarla konvoy oluşturdu. Kümede bulunan damat Yusuf A., Kalaşnikof benzeri tüfekle defalarca havaya ateş ederek ortalığı terörize etmişti. Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin çalışmasıyla damat, nikahın ardından kısa sürede evinde yakalandıktan sonra gözaltına alındı. Olayda kullanılan tüfek, şarjör ve yüzlerce mermiye el konulurken, damat “kasten genel güvenliği tehlikeye atma” adı verilen işlemin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili yeni görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Sivil Trafik Ekipleri, çalışmalarını derinleştirdi. Konvoydaki bazı sürücülerin “drift” adı verilen yan hareket yaparak savrulduğu belirlendi. Ayrıca çok sayıda kişinin tabancalarla havaya ateş açtığı belirlendi. Sivil trafik ekipleri ve Esenyurt polisi, düğün konvoyu sırasında trafik güvenliğini tehlikeye atan 34 FUR 013 plakalı araç sürücüsü Fırat B. ile 34 BHT 07 plakalı araç sürücüsü Görkem G.’yi kıskıvrak yakaladı.

Magandalara 50 bin lira ceza

Gözaltına alınarak emniyete götürülen Fırat B.’ye “drift” unsurundan 20 bin 342 lira, “film camı” unsurundan 951 lira para cezası verildi. Diğer sürücü Görkem G.’ye “drift”ten 20 bin 342 lira, “plakasız araç kullanmaktan” 6 bin 890 lira, “film cam” unsurundan 951 lira, “teknik değişiklik”ten 436 lira para cezasına çarptırıldı. “. Toplam 49 bin 912 lira trafik idari para cezası kesildi. Ayrıca magandaların sürücü belgelerine de 60 gün süre ile el konuldu.

Öte yandan Fırat B. ve Görkem G. hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye atmak” hatasından Esenyurt Şehit Kenan Kumaş Emniyet Müdürlüğü adli işleme tabi tutuldu. Ayrıca konvoya ateş açan kişilerin silahlarına da el konularak işlem yürütüldü. Gözaltına alınanlar, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Fırat B. ve Görkem G., 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. – İSTANBUL

habermenemen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu