Haber

Girişimcilik Merkezi İzmir’in desteklediği projeye uluslararası ödül

Girişimcilik Merkezi İzmir’in desteklediği projeye uluslararası ödül

Girişimcilik Merkezi İzmir’in “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım Programı” girişimcisi Oğuzhan Sarıtaş’ın Car4Future projesi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Lider Tunç Soyer, “Bu tören, Akdeniz’deki iş birliğimizi genişletmek adına güçlü bir etkinlik olacak.” “Bunun bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜSİAD iş birliğiyle hayata geçirilen Girişimcilik Merkezi İzmir, her yıl belirlenen tematik alanlarda yenilikçi iş fikirleri geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Oğuzhan Sarıtaş’ın, Girişimcilik Merkezi İzmir’in 2022 yılında “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla İnci Holding iş birliğiyle düzenlediği ikinci programda birinci olan Car4Future projesi, Avrupa Genç Yerel Girişimcilik Ödülü’ne de layık görüldü. -Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM). .

ARLEM AWARDS 2023 Akdeniz’de Genç Girişimcilik Programı’ndan alınan ödül, İzmir’in sürdürülebilir ulaşım alanındaki liderliğini küresel düzeyde tanıtmak için önemli bir araç oldu. İtalya’nın Alghero kentinde 14. ARLEM Genel Heyeti oturumunda gerçekleştirilen ödül töreni, aynı zamanda “Car4Future” projesinin uluslararası başarısının ve İzmir’in bu alandaki liderliğinin paylaşılması fırsatını da sundu. Oğuzhan Sarıtaş’ın katıldığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de video mesaj gönderdi.

Girişimcilik Merkezi İzmir’in ilk programı Ford Otosan ve WRI Türkiye iş birliğiyle “Şehrini Geliştir” temasıyla gerçekleştirildi.

Soyer: “Akdeniz işbirliğimizi genişletmek için güçlü bir adım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ödül törenine ilişkin video mesajında, “Bu törenin Akdeniz’deki iş birliğimizi genişletmek için güçlü bir adım olduğuna inanıyorum. İzmir’den İtalya Alghero’ya selamlarımı iletiyorum. ARLEM Ödülleri’nin tüm katılımcılarını özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Girişimcilik Merkezi öncülüğünde İzmirli Oğuzhan Sarıtaş’ın sunduğu dikkat çekici bir girişim olan Car4Future projesinin, ARLEM Ödülleri 2023’te ödüllendirilmesi büyük bir onur. Car4Future projesi, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirlik unsurlarını temsil eden örnek bir girişimdir. yenilik. Bu proje sadece sürdürülebilir ulaşımın geliştirilmesine değil, aynı zamanda çevre dostu teknolojilerin günlük hayatımıza entegrasyonuna da odaklanıyor. Bu proje, yerel girişimlerin küresel bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor. “Bu tanınma sadece yerel bir zafer değil, aynı zamanda doğa odaklı çözümlerin küresel değerinin bir beyanıdır” dedi.

“Doğaya karşı değil, doğayla birlikte çalışmak”

Car4Future gibi girişimlerin çağımızın zorluklarıyla baş etmede hayati bir rol oynadığını belirten Lider Soyer, şöyle devam etti: “Proje, bölgesel ve yerel çevresel etkileri öne çıkararak dünyanın her köşesinde çevresel sürdürülebilirliğin değerini vurguluyor. Genellikle ilerlemenin sembolü olarak görülen şehirlerimiz, son yıllarda iklim acil durumuyla ilgili bir dizi zorlukla karşı karşıya kaldı. Hızlı kentleşme fırsatları beraberinde getirse de kirlilik, yoğunluk, gerginlik gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Daha yaşanabilir şehirler yaratmak için bakış açımızı değiştirmeli, doğayla uyumlu, yenilikçi yaklaşımlar bulmalıyız. Doğa odaklı analizler kentsel gelişimimizde temel bir kültürel değişimi temsil ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Döngüsel Kültür adı verilen bir vizyon geliştirmesinin nedeni de tam olarak bu gerçekliktir. Bu vizyonu 2021 yılında İzmir’de düzenlenen Kültür Zirvesi’nde ortaya koyduk ve politikalarımızı buna göre uyarlamanın ilk adımlarını attık. Döngüsel kültür dört sütun üzerinde yükselir: Doğayla uyum, birbiriyle uyum, geçmişle uyum ve son olarak değişimle uyum. Uyum odaklı politikaları benimsemenin kolay ama derin etkisini vurguluyor: Doğaya karşı değil, onunla birlikte çalışmak. Akdeniz’den başlayarak kolektif çabalarımızın dünya çapında döngüsel kültüre sahip şehirlerin gelişmesinde hayati önem taşıyacağına inanıyorum.”

Girişimcilik Merkezi İzmir birçok fırsat sunuyor

Girişimcilik Merkezi İzmir’in açtığı programa katılmaya hak kazanan girişimci ekipler; Mentor desteği, birebir danışmanlık, eğitim ve workshoplar, Ar-Ge için gerekli ekipmanların bulunduğu İzmir Fabrikasyon Laboratuvarı’na erişim, yurt dışında uygun programlara yönlendirme gibi imkanlara sahipler.

Avrupa Bölgesel ve Yerel Yönetimler Meclisi (ARLEM)

ARLEM (Avrupa Bölgesel ve Yerel Yönetimler Meclisi), Avrupa Birliği ile Akdeniz ülkeleri arasındaki işbirliğini teşvik etmek ve bu bölgeler arasındaki bağlantıların geliştirilmesi amacıyla kuruldu. 2010 yılında kurulan ARLEM, AB ile Akdeniz bölgesi arasında stratejik bir diyalog platformunu temsil ediyor.

Araba4Future

Car4Future Projesi; Belediyeye ait park alanlarındaki elektrikli araçların, belediye yol kenarlarındaki aydınlatma direklerinde, otopark alanlarında yapılacak küçük konfigürasyonlarla, direkler arasında 7-22 kW arasında şarj ünitesi olarak şarj edilmesi ve bu işlemlerin yazılım (mobil uygulama) ile gerçekleştirilmesini kapsamaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

seydisehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu