Ekonomi

Fisker, 2023 envanterinin tamamının 1. çeyreğin sonuna kadar satılmasını bekliyor

LOS ANGELES – Amerikalı elektrikli araç üreticisi Fisker Inc. (NYSE:FSR), yeni duyurduğu Dealership Partner modeline bayilerin büyük ilgi gösterdiğini bildirdi. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa’daki 100’den fazla bayi, yan kuruluşa ilgi duyduğunu ifade etti. Şirket önümüzdeki hafta genel merkezinde bir bayi etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Şirket, kalan 2023 araç envanterinin tamamını ilk çeyreğin sonuna kadar satmayı hedefliyor ve Şubat ayında teslimat güncellemesi yapmayı planlıyor. Fisker, bu araçların satışının nakit akışına olumlu katkı sağlamasını ve bilançosundan yaklaşık 290 milyon dolarlık işletme sermayesini çıkarmasını bekliyor.

Fisker ayrıca 2025 yılı üst düzey dönüştürülebilir tahvillerinde de değişiklik yaparak ödenmemiş borcu 185,5 milyon dolar azalttı ve fikri mülkiyeti potansiyel stratejik işbirlikleri için serbest bıraktı.

Şirket geçtiğimiz günlerde ABD ve Avrupa genelinde yaklaşık 2.500 araç sahibi ve potansiyel araç sahibiyle bugüne kadarki en büyük toplantısını gerçekleştirdi.

Bu bilgi Fisker Inc.’e aittir. tarafından yakın zamanda yapılan bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Fisker Inc. Şirketin son franchise ilgisi ve stratejik finansal hamleleri bağlamında, InvestingPro’nun gerçek zamanlı verileri şirketin finansal sağlığına daha derinlemesine bir bakış sağlıyor. 2023’ün üçüncü çeyreğine kadar geçen on iki ay itibarıyla Fisker’in piyasa değeri 471,65 milyon dolar olup, bu da şirketin pazardaki büyüklüğünü yansıtıyor. Şirketin nakit akışını iyileştirme ve borcu azaltma çabalarına rağmen, önemli bir borç yüküyle faaliyet gösteriyor ve %-44,55’lik brüt kar marjı ve %-672,45’lik faaliyet geliri marjının da gösterdiği gibi hızla nakit tüketiyor. Bu durum şirketin borç faizi ödemesi yapma kabiliyetine ilişkin endişeleri artırıyor.

InvestingPro Tips, analistlerin bu yıl satışlarda artış beklediklerini ve bunun da Fisker’in gelir akışı için olumlu bir görünüm sağlayabileceğini öne sürüyor. Ancak -0,65’lik F/K oranı ve -1,02’lik düzeltilmiş F/K oranıyla şirketin bu yıl kârlı olmasının beklenmediğini ve bunun fayda istikrarı arayan yatırımcılar için bir tehlike işareti olabileceğini belirtiyorlar. Hisse senedi aynı zamanda hissedarlar için güçlü bir döneme işaret eden geçen yıl %-87,36’lık toplam fiyat getirisi ile önemli bir dalgalanma yaşadı.

Ayrıntılı bir analizle ilgilenen yatırımcılar, https://www.investing.com/pro/FSR adresinden Fisker Inc.’i ziyaret edebilir. için ek InvestingPro İpuçları bulabilirler. Şu anda değerli bilgiler sağlayabilecek bir düzineden fazla ipucu mevcut. Bu ipuçlarına ve daha fazlasına erişmek için, şu anda %50’ye varan indirimlerle özel bir Yeni Yıl indiriminde olan InvestingPro’ya abone olmayı düşünün. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim için SFY24Kupon kodunu kullanın veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirimden yararlanın. SFY241Kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu