Haber

Emre Kocadağ: “Beşiktaş’ta gerçekleştirilmek istenen operasyonu sahada geri çevirdik”

Beşiktaş Başkan Yardımcısı Emre Kocadağ, Fenerbahçe maçında siyah-beyazlı gruba operasyon yapılmak istendiğini ve oyuncuların bunu sahada geri çevirdiğini belirtti.

Spor Toto Harikalar Ligi’nin 27. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-2’lik skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Başkan Yardımcısı Emre Kocadağ basına açıklamalarda bulundu. Kalan 10 kişiye rağmen güzel bir galibiyet aldıklarını ifade eden Kocadağ, “10 kişi 4 golle kazanmak bizim için sevindirici. Teknik heyeti ve oyuncuları tebrik ediyorum. Çok mücadele ettiler. Hepimize hediye olsun. Ramazan akşamında güzel bir galibiyet aldık.”

“Beşiktaş’a yönelik operasyonu oyuncularımızın çabalarıyla geri çevirdik”

Hakem atamalarında el zekasının kullanıldığını söyleyen Kocadağ, “Bu maça hakem atamasında sene başında damga vuruyor. Yapay zeka uygulaması rafa kaldırıldı. Hakem el zekasıyla atandı. Hakemin değerlendirmesiyle en yüksek puanı alan hakem, bu yapay zekanın sunulduğu dönemde federasyona gittiğimizde aldığımız puanlarla” dedi. Bu haftanın ve bu maçın en değerli maçlarından birinde yapay zeka kullanılmadan manuel zeka ile göreve getirilen Halil Umut Meler ve bugün gelinen noktada bu VAR hakemleri hiç değişmeyen Beşiktaş aleyhine her maçta karar mercii durumunda. Beşiktaş maçı. Bu hakemlerle yine bizi şaşırtmadılar. Beşiktaş’a yönelik operasyonu oyuncularımızın çabalarıyla reddettik.

“Manuel zekaya gereken yanıtı verdik”

Ligden çekilen takımlarla ilgili alınan kararlara değinen Emre Kocadağ, şu ifadeleri kullandı:

“Son 1 ayda yaşanan deprem nedeniyle liglerden çekilmek zorunda kalan grupların yansımaları ile ilgili karar alındı. Kararın adil olmadığını, bütünün vicdanına uymadığını defalarca dile getirdik. Defalarca tekrar söyledik.Bugün bu halk sahip olduğu prestijle vicdani olarak adalet çağrısı yapıyor.Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor.Bu karar vicdana sığmaz.Adil bir karar değildir.Neler oluyor? bugün oldu el zekasıyla hakem tayin etti maçın sonucu ne olursa olsun sonuç bizim için iyi oldu ama olanlara bakınca herkes ikinci sarı kartları cezasız gördü.Biz hiç düşünmüyoruz Beşiktaş’ı eleyelim. yarış, bu telaffuzlardan vazgeçsinler.Yarış dışında kararı değiştirmeye bir faydası olmayacağı için operasyon planlandığını düşünüyoruz.Düşünmek istemiyorum ama düşünüyorum. spor Kamuoyu da düşünüyor ama biz bugün manuel zekaya gereken cevabı verdik. Gerekirse tekrar veririz. Daha birçok kez veriyoruz. Beşiktaş büyük bir camia. Bunları kesmek isteyenlere, gerektiği yerde, gerektiği şekilde geri ödeme yapacağız. Bugün memnunuz. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Haksız ve vicdansız federasyonun aldığı kararlar için baskı yapmaya devam edeceğiz. Bunu söylemeye devam edeceğiz. Burada sporla ilgilenen kimsenin vicdanına sığmayan bir arazi var. Bunun değiştirilmesi ile ilgili federasyona gerekli başvuruları tekrar yapacağız.”

“Yıl Sonuna Kadar Elimizden Geleni Yapacağız”

TFF’nin ligden çekilen takımlarla ilgili aldığı kararı değiştirmek için mücadele edeceklerini ifade eden Emre Kocadağ, “Kulüpler Birliği’nde açıklamalar yapanlar var, fikir değiştiren kulüpler var. ülke adalet istiyor ama kendi çıkarlarına gelince adaletin terazisi karışıyor.Bazı liderler.Kendi dezavantajlarına rağmen dik duruş sergiledi.Kulübün kaç tane istediği önemli değil.Bırakın teslim etsinler, O reçeteyi alıp başımıza koyuyoruz. Bu karar bir tahlil değil. Yıl sonuna kadar elimizden geleni yapacağız.”

“Büyük maçlara defalarca aynı hakemleri vermek beceriksizliktir”

Hakem değişikliği konusunda tüm kulüplerin birleştiğini vurgulayan Kocadağ, “Hakemlerle ilgili başkanımızın daveti vardı. Hakemlerin değişmesi gerektiğini söyledi. Hakemler dönsün. Biz yanılmışız. Bugün bütün camialar bu konuda birleşmiş durumdalar. Onları tekrar büyük maçlara vermek beceriksizlik olur” dedi.

“Bugün yaşananlar bir operasyonu hatırlatıyor”

Beşiktaş Başkan Yardımcısı Emre Kocadağ, Beşiktaş’a operasyon yapıldığını düşündüklerini de sözlerine ekleyerek, “Bugün yaşananlar bana bir operasyonu hatırlattı. Bugün Beşiktaş’ın yarıştan çekilmesini isteyen bir maç oynadık. Beşiktaş burada puan kaybederse.” , diğer sohbetlerin hırsı olmazdı.Beşiktaş’ın da susacağını düşünmüş olabilirler.Adalet herkese.Şaşırır ama ilahi adalet şaşırmaz.10 kişiyle deniyorlar maça deniliyor namağlup olmak devretti” diye sözlerini tamamladı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu