Haber

Elazığ’da deprem sonrası kurulan mahallede muhtar seçimi

ELAZIĞ’ta 3 yıl önce meydana gelen depremin ardından kurulan Güneykent Mahallesi’nde muhtarlık seçimi yapılıyor. 10 bin 410 seçmenin olduğu mahallede 24 aday muhtarlık yarışında,

24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 1466 kişi de yaralandı. Depremin ardından 24 bin 388 konut planlandı ve TOKİ aracılığıyla rezerv alanlarda vatandaşlar için yeni konutlar yapıldı. Bu kapsamda kentin 41. mahallesi olarak kurulan Güneykent’te, Yüksek Seçim Kurulu’nun onayı ile Mahalle Muhtarı ve İhtiyar Heyeti seçimleri yapılıyor. Mahallede kayıtlı 10 bin 410 seçmen, 3 bölgede kurulan 21 sandıkta 24 aday için oy kullandı.

Elazığ Valiliği İdari Denetim Müdürü ve Güneykent Kaymakam Yardımcısı Mukadder Karaaslan, “Yeni kurulan Güneykent Kaymakamlığı seçimini yapıyoruz. Üç yerde seçim yapılacak. Yemişlik İlköğretim Okulu’nda 21 sandık var, Metod Okulu’nda 5 sandık, belediye sosyal tesislerinde 6 sandık olmak üzere toplam 10 bin 410 seçmenimiz var. Vatandaşlar bugüne kadar sorunsuz bir şekilde gelip oy kullandılar. 24 aday var, hepsine başarılar diliyorum, kim kazanırsa kazansın mahallemizden ilimizden Allah razı olsun.” Oy kullanmaya gelen Tekin Güleç, “Depremden dolayı. “Çünkü bu mahalle kuruldu, burada siyasi bir eksiklik vardı, muhtarın kendisi eksikti. Bu seçimde onun eksikliğinin giderileceğine inanıyoruz. İnşallah buradaki bütün eksiklikleri görür ve son noktayı koyar” dedi. . Mehmet Gökçeer ise, “Depremden sonra burada TOKİ konutları olarak devletimizin yaptırdığı konutlara göç ettik. Çok çağdaş, çok nezih bir mahalle oldu, şimdi de muhtarlık seçimleri yapılıyor. Hayırlı olsun. muhtarın seçilmesi hayırlı olsun. Biz de gönül rahatlığıyla oyumuzu kullandık. Hayırlı olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu