Haber

Bölge Şehir Konferanslarında İsrail Zulmü Tartışıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kent Konferansları kapsamında Ocak ayı boyunca ilçelerde sevilen isimleri Konyalılarla buluşturdu. Ocak ayının son haftasında Bekir Develi, Doğanhisar ve Hüyük’te, Merve Gülcemal Karapınar ve Ereğli’de, Mustafa Karataş ise Güneyşığı ve Çumra’da vatandaşlarla buluştu. Yazarlar konuşmalarında İsrail’in Filistin’de yaptığı zulme dikkat çekerek, boykot ve desteğin kesintisiz devam etmesi gerektiğini, İsrail’in yaptığı katliamın bedelini mutlaka ödeyeceğini ifade etti. İlçe Kent Konferansları Şubat ayında da devam edecek.


Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği Kent Konferansları Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ilçelerde düzenlediği Kent Konferansları’nın Ocak ayı etkinliklerinin son haftasında Doğanhisar ve Hüyük’te vatandaşlarla buluşan Bekir Develi, “Kudüs Bizim İçin Nedir?” Başlıkta konuştu. Boykotun değerine dikkat çeken Develi, Gazze’ye destek amacıyla boykot edilen eserleri içeren bir kitapçık hazırladıklarını belirterek, “Ben ne yaparım, yaparsam ne olur demeyin. “Hepimizin yapabileceği pek çok güzel şey var” dedi.

Ocak ayının son haftasında Kent Konferansları’nın bir diğer konuğu Merve Gülcemal ise “Kalıcı Gündemimiz Kudüs” başlığıyla Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu.

Gülcemal, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde aylardır düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 25 bin 105’e, yaralı sayısının ise 62 bin 681’e yükseldiğini ve bu sayının her geçen gün arttığına dikkat çekti. her geçen dakika. Bunun önemini vurguladı.

Çumra ve Güneyşığı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Mustafa Karataş, “Kıyamet Yolunda Kudüs” başlığıyla dinleyicilere seslendi. Karataş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konferanslar sayesinde Konya’nın hemen hemen tüm ilçelerini gezmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

“İSRAİL’İN ZULÜMLERİ FIRAVUNLARI AŞTI”

Gazze’deki insanlık ayıbına da değinen Karataş, şöyle devam etti:

“Yemek kuyruğuna bir çocuk katılıyor. Gazzeli bir çocuk aç ve susuz kalıyor, günlerce tasını dolduramıyor ve evine dönüyor. Eve eli boş dönerken şöyle der: ‘Ölüm, dünya hayatından daha merhametlidir.’ Bunu insanlara söyleten dünyanın büyük belaya ve felakete hazırlıklı olması gerekir. Bu cevapsız kalmayacaktır. Hem Amerika’nın hem de İsrail’in sonu yaklaşıyor. Dünya Firavun zamanında bile bu zulmü görmedi. Firavun, Musa’nın çıkacağını, tahtını sarsacağını ve saltanatını elinden alacağını söyleyen kahinlerin sözlerine dayanarak çocukları öldürdü. Daha sonra bir yıl boyunca ona dokunmadı ve bir yıl boyunca onu öldürdü. Kızlara hiç dokunmadı ama İsrail bugün Gazze’de erkek, kız, bebek, hasta ayrımı yapmadan hepsini öldürüyor ve elinden gelse hepsini öldürecektir. Zulüm konusunda Firavunları geride bıraktı ve bu da Gayretullah’a dokundu. Bu cezasız kalmayacak; zalim mutlaka cezasını çekecektir. “Allah’ın kanunu değişmez, zalim bu dünyada mutlaka cezasını çekecek ve İsrail’in helakini hep birlikte göreceğiz.”

OCAK AYI İLÇE ŞEHİR KONFERANSLARIYLA DOLUYDU

Konya Büyükşehir Belediyesi İlçe Kent Konferansları Ocak ayı programları kapsamında Gökhan Müftüoğlu Akşehir, Sıtkı Aslanhan Derbent ve Kadınhanı, Necmettin Nursaçan Bozkır ve Hadim, Saliha Erdim Sarayönü ve Altınekin, Hayati İnanç Cihanbeyli ve Kulu, Dursun Ali Erzincanlı Beyşehir ve Seydişehir, Nurullah Genç Yunak ve Çeltik, Bekir Develi Doğanhisar ve Hüyük’te, Merve Gülcemal Karapınar ve Ereğli’de, Mustafa Karataş ise Çumra ve Güneyşığı’nda Konyalılarla buluştu.

BÖLGE KONFERANSLARI ŞUBAT’TA DEVAM EDECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin kültürel yaşamına katkı sağlamak amacıyla ülkenin tanınmış şair, yazar, akademisyen ve araştırmacılarını ilçelerde Konya halkıyla buluşturduğu İlçe Kent Konferansları, Şubat ayında da devam edecek.

İlçe Kent Konferanslarının ilki 2 Şubat Cuma günü Kadınhanı İlçesi’nde Dursun Ali Erzincanlı konferansıyla başlayacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkandira.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu