Haber

Baerbock Çin’de: Almanya Dışişleri Bakanlığı Pekin’i Tayvan ile ‘gerginliği alevlendirmekle’ suçluyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macroneşliğinde Rusyagündem ile Çin’eçıkarma yapmak Devlet Lideri Xi Jinping ilekonuşmadan sonra ‘Avrupa, Amerikan dış politikasını takip etmiyor ve stratejik özerkliğini kuruyor’Mesajını verdikten sonra bir Avrupalıdaha fazla ziyaretçi Pekin’inkapısını çaldı.

Amerikan dış politikasının takipçilerine ve Avrupa’daki savaş çığırtkanlarına liderlik etmek Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller)Çin’e ilk ziyaretin zorlu geçmesi bekleniyor Tianjin şehrindenbaşladı.

Macron’un aksine

Avrupa’nın karşı karşıya olduğu en büyük risk, bize ait olmayan ve stratejik özerkliğimizi inşa etmemizi engelleyen krizlere yakalanmaktır.”dedi Macron ‘ABD’yi takip edip Tayvan krizine müdahil olmak Avrupa’nın çıkarına değil’uyarının aksine Berlin’deBaerbock’un Çin konusunda Tayvan’a sert davranacağı beklentisi var.

Çin-Almanya Diplomatik ve Güvenlik Stratejik DiyaloğuBaerbock, altıncı turu vesilesiyle üst düzey Çinli dışişleri ve savunma yetkilileriyle bir araya gelecek. insan hakları, Tayvan ve Rusya-Ukrayna orada. Bakanın Çin’e gelişi öncesi açıklama Alman Dışişleri, Çin, Tayvan çevresindeki son askeri tatbikatıyla ‘gerilim alevlendiriyor’suçlandı.

‘İstenmeyen askeri çatışma riskini artırıyorsunuz’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrea Sasse, “Askeri jestleri tehdit etmek gibi önlemlerin … istenmeyen askeri çatışma riskini artırmasına izin veriyoruz. Bu nedenle, bölgedeki tüm ortakları Tayvan Boğazı’ndaki gerilimi azaltmaya ve uluslararası ortaklarımızla katkıda bulunmaya çağırıyoruz.”söz konusu.

Hem Saz hem de Başbakan Olaf Scholz’un SözcüsüDünkü basın toplantılarında Macron’un tartışmalı sözlerine yanıt vermesi istendiğinde, yorum yapmaktan kaçındı.

Tayvan’da neler oluyor?

Temsilciler Meclisi Başkanı, ABD hiyerarşisinde 3. sırada yer alıyorpozisyonda Nancy Pelosi’nın Geçen yıl Tayvan’a yaptığı ziyaret, tüm dünyada hissedilen 3. Dünya Savaşı’nın rüzgarlarını estirmişti. Avrupalı ​​parlamenterler de Tayvan’ı ziyaret etti. Başkan Tsai Ing-wen konuştu. Pelosi’nin ziyaretinin ardından adayı bir süre ablukaya alan tatbikatlar yapan Çin, Tsai’nin Orta Amerikatransit adı altında ABD ziyaretinden dönerken Kevin McCarthy, Los Angeles Temsilciler Meclisi BaşkanıGeçen hafta sonu Çin ile yaptığı görüşmeye misilleme olarak Tayvan boğazdaadayı vurma simülasyonu da dahil olmak üzere üç günlük bir askeri tatbikat gerçekleştirdi.

‘Çin, dünya barışı için özel sorumluluk taşıyor’

Baerbock’un Çin ziyaretine ilişkin Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa’nın eşiği olan Ukrayna’daki savaşın hızlı, kalıcı ve adil bir şekilde sona erdirilmesi Almanya’nın çıkarınadır” Temasların gündem maddelerinin başında geldiği belirtildi. açıklamada “BM Güvenlik Konseyi’nin daimi bir üyesi olarak Çin, dünya barışı için özel bir sorumluluk taşıyor”vurgu yapılmıştır.

Güney Kore ve Japonya’ya seyahat

Daha önce Çin’in Alman ekonomisindeki etkisinin artması ve Çin ile ticari ilişkilerde daha dikkatli olunması çağrısında bulunan Baerbock, ziyareti sırasında şunları söyledi. Alman şirketlerinin Çin’deki temsilcileriyanında Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang ve Çin’in üst düzey diplomatı Wang Yi ile görüşecek. Cumartesi güney kore’yeve müzakerelere ek olarak Kuzey KoreAskerden arındırılmış bölgeyi ziyaret edecek olan hanımefendi, G7 dışişleri bakanları Japonya’da toplanıyorkatılacak.

Borrell kayıp

Brüksel’desavaş çığırtkanlarından ‘bahçe’meraklısı AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep BorrellBaerbock’un Çin ziyaretine katılma planı, Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle iptal edildi.

Çinli şirketin anlaşması tehlikede

Macron ve Berbock’tan önce Çin Almanya Başbakanı Olaf Scholz (Sosyal Demokrat Parti/SPD) ziyaret edildi. Ancak Scholz hükümetinde birçok ismin ağır eleştirileri nedeniyle, Çinli COSCO şirketi Hamburg’da Bir konteyner terminalinin yüzde 25’lik hissesini satın alma planı için yeni bir güvenlik değerlendirmesi talimatı verildi. Anlaşma tehlikedeyse Pekin’intepkisini aldı.

Pekin: Ticareti politize etmeyin

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbinbugünkü basın toplantısında “Almanya’nın ticari işbirliğini siyasallaştırmaktan, bunu ideolojik veya güvenlikle ilgili hale getirmekten veya yapay olarak dezavantajlar yaratmaktan kaçınabileceğini umuyoruz” dedi.tersledi.

ABD Tayvan ateşine ateş taşıyor

Pekin’in Tayvan ile yeniden birleşmesi ‘Tek Çin’ilkesine ilişkin ortak ABD-Çin beyanlarına rağmen Biden yönetimiTayvan’ın bağımsızlığını tanıma yeteneğine işaret eden siyasi adımlar atarak, Tayvan’ı askeri olarak savunmaya kapı açan açıklamalar yaparak ve Tayvan’a rekor düzeyde silah satarak gerilimi tırmandırıyor. Joe Biden2021’de başkanlığı devraldığından beri Tayvan’a en az 9 kez silah sattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu