Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen etkinliklere katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Çevre dostu Antalya için çalışıyoruz. Şimdiye kadar 17 çevre ödülü aldık. Gelecek nesillere güzel ve yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz. .”

Antalya Büyükşehir Belediyesi dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine ve çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü renkli etkinliklerle kutlandı. 39 okuldan bine yakın öğrencinin katıldığı etkinlikler şenlik havasında geçti. Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve Yenilik Merkezi tarafından Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Başkan Böcek de katıldı.

Çevreye ve doğaya duyarlı projelere imza atarak Antalya’ya hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Lider Böcek, şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimiz günden beri çevre ve dost Antalya için çalışıyoruz. Amacımız gelecek nesillere güzel ve yaşanabilir bir çevre bırakmak. Dünyada iklim krizi var, mevsimlerin istikrarı değişiyor. .İnsan doğadan alırken doğa da bir gün bizden alıyor.Çevreyi korumak,sevmek ve bilinçlendirmek yeter.Türkiye’ye örnek olan Çevre Eğitimi ve İnovasyon Merkezimizi 2022 yılında açtık. Kısa sürede buradaki çalışmalarda ödüller kazandık, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 17 çevre ödülüne layık görüldük.”

Başkan Böcek konuşmasının ardından etkinlik alanındaki çevre derneklerinin stantlarını gezerek, atölye çalışmalarını izledi. Katılımcılara plaket takdim eden Önder Böcek, ardından Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek atıktan sanata dönüşen çalışmaları inceledi ve sanal gerçeklik uygulamasını deneyimledi.

Dünya Çevre Günü etkinliklerinde Çocuk Korosu ve Zeliha Sunal konserler verirken; söyleşiler ve çalıştaylar gerçekleştirildi.

Kaynak: ANKA / Günümüz

hadim-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu