Haber

Ankara’da arkadaşını çekiçle öldürdü: Amacım çenesini kırmaktı

4 Ocak 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde Hasan Hüseyin Akkuş, sokaktaki kafenin alt katındaki kanepede hareketsiz halde bulundu.

İhbarla bölgeye gelen polis ve sağlık ekipleri, Akkuş’un hayatını kaybettiğini belirledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından cinayeti Volkan Aydın’ın işlediği belirlendi.

Zanlı, farklı suçlardan yargılandı.

duruşma yapıldı

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya; Tutuklanan sanık Volkan Aydın, tutuklu sanık Örsan Ceyhun Aslan ve parti avukatları katıldı.

Söz sanıklara verildi

Tanıkların ifadelerini dinleyen mahkeme başkanı, son olarak sanık Aydın’a bir konuşma yaptı.

“Amacım öldürmek değil çenesini kırmaktı”

Başka bir suçtan 14 yıldır cezaevinde olduğunu ve gerekçenin annesine şikayetçi olan birinin önünü kesmek olduğunu söyleyen sanık Aydın, mahkeme başkanı tepki göstererek cezayı uzatmamasını söyledi.

Ardından ifadesini verdi, dedi Aydın.

Daha önce karıştırdılar

Tanık MK, maktul ve zanlının mahalleden arkadaşlarının olduğunu ve sürekli olayın yaşandığı kahveye gittiğini anlattı.

Daha önce maktul ile sanık Aydın’ın kavga ettiğine tanık olduğunu belirten MK, olaydan 2 gün önce zanlının kavga sırasında cebinden silahı çıkardığını, ateş etmediğini ancak maktulü tekmeleyerek yaraladığını ifade etti.

Kurbanın küfür ettiği belirtildi

Sanık Aydın’ın avukatı da müvekkilinin olayı haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini ve mağdurun müvekkiline küfürler savurduğunu ileri sürerek mahkemeden bu hususların kararında dikkate alınmasını istedi.

duruşma ertelendi

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Aydın’ın hâlinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Nisan’a erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu