Haber

Ankara Barosu eski Başkanı Erzan Erzurumluoğlu vefat etti

Ankara Barosu Eski Başkanı Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu Ankara’da vefat etmiştir. Erzurumluoğlu’nun cenazesi 16 Mayıs Salı günü Kocatepe Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecektir.

1988-1990 yılları arasında Ankara Barosu başkanlığı yaptı. Dr. Erzan Erzurumluoğlu dün Ankara’da vefat etti. Erzurumluoğlu’nun cenazesi 16 Mayıs Salı günü Kocatepe Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecektir.

ERZAN ERZURUMLUOĞLU KİMDİR?

1936 yılında Yozgat Akdağmadeni’nde dünyaya gelen Erzurumluoğlu, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (AİTIA) hayata adım atan Erzurumluoğlu, son olarak Akademi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. AİTİA’nın YÖK’ün kurulmasıyla Gazi Üniversitesi’ne dönüşmesi üzerine aralarında Aydın İnanç Gürkan ve Onur Kumbaracıbaşı’nın da bulunduğu 12 kişi görevlerinden istifa etti. Şu anda Gazi Üniversitesi olarak hizmet veren Gazi Hastanesi’nin AİTİA Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kurulmasında Erzurumluoğlu’nun büyük katkısı oldu. Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin ilk Ankara İl Başkanı olan Erzurumluoğlu, parti meclisinde de görev yaptı.

Ankara Barosu başkanlığının ardından Çankaya Üniversitesi’nde akademik hayata dönen Erzurumluoğlu, çok sayıda hukuk öğrencisi yetiştirdi. Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak görev yapan (1979-2018) Erzurumluoğlu, 60 yıl hukuk devleti için çalıştı.

Kaynak: ANKA / Hayat

habersabanozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu