Haber

Almanya’da Çifte Vatandaşlığın Yolu Açıldı: Kanun Taslağı Meclis’te Kabul Edildi

Alman Federal Meclisi ‘Vatandaşlık Kanununun Modernizasyonu’ adlı yeni yasa tasarısını kabul etti. Buna göre yabancıların Alman vatandaşlığına geçiş süreci kolaylaştırılacak, Alman vatandaşlığına geçişte önceki vatandaşlıklarından vazgeçme zorunluluğu da ortadan kaldırılacak.

Kaynak:https://www.bbc.com/turkce/articles/c…

Almanya, ülkede yaşayan Türkleri yakından ilgilendiren tasarıyı Meclis’te onayladı.

BBC’nin haberine göre, ‘Vatandaşlık Kanununun Modernizasyonu’ adlı yasa tasarısı Cuma günü Meclis’te yapılan oylamanın ardından kabul edildi.

Bu tasarı, Almanya’yı göçmenler için daha çekici ve misafirperver hale getirmeyi amaçlıyordu.

Yeni kabul edilen maddeyle yabancıların Alman vatandaşlığını kazanma süresi kısaltılacak ve kolaylaştırılacak.

“Vatandaşlık Kanununun Modernizasyonu” vatandaşların çifte vatandaş olmasına da olanak tanıyor.

Parlamento tarafından onaylanan tasarının 2 Şubat’ta eyalet temsilcilerinden oluşan Federal Meclis oturumunda gündeme alınarak onaylanması bekleniyor.

Başkan Frank-Walter Steinmeier’in onayının ardından yasa tasarısı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

Ancak tasarının yürürlüğe girmesinin aylar sürebileceği de belirtiliyor.

“Birçok göçmen kendini Alman hissediyor ama geldikleri ülkeyle bağlarını tamamen koparmak istemiyor. Gelecekte kimliklerinin bir kısmından vazgeçmek zorunda kalmayacaklar.”

BBC’nin haberine göre, Almanya İçişleri Bakanı Feaser, geçen yıl yaptığı bir konuşmada, Almanya’da yürürlüğe girecek yeni vatandaşlık yasasına ilişkin şunları söyledi: ‘Birçok göçmen kendini Alman hissediyor ancak Almanya ile bağlarını tamamen koparmak istemiyor. geldikleri ülke. Gelecekte kimliklerinin bir kısmından artık vazgeçmek zorunda kalmayacaklar.’ Sözleriyle açıkladı.

Yeni maddede yer alan öneriler şöyle;

Vatandaşlık sınavlarından feragat edin ve eski Gastarbeiters için dil yeterlilik şartlarını azaltın. (Gastarbeiter kelimesi, yurt dışından sayısal olarak yüksek oranda talep edilen popüler işgücü nedeniyle 1950’li yıllarda Batı Almanya’da ortaya çıkan Almanca bir tanımdır. Popüler ekonomik boyutunda zamanla anlamını yitiren ancak yerini bulan Gastarbeiter kelimesi Dönem itibariyle tarihte “Misafir işçi” anlamına gelmektedir.)

– Almanya’da doğan çocuklar için, ebeveynlerden en az birinin beş yıldır Almanya’da yaşaması ve süresiz ikamet sahibi olması koşuluyla otomatik vatandaşlık.

– Asgari ikamet süresinin sekiz yıldan beş yıla indirilmesi

-Vatandaşlıktan vazgeçme ve çifte vatandaşlık hakkına ilişkin önceki kuralın kaldırılması.

cinarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu