Lipton Doğu Karadeniz’de Çay Hasadına Başlıyor
Lipton Türkiye, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çay hasadına 17 Mayıs Çarşamba günü başladı. Türk çayını sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla geleceğe taşımayı hedefleyen Lipton, üreticilere ücretsiz eğitimler vermeye de devam ediyor.
Ülkemizde en çok tüketilen çay markalarından biri olan Lipton, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çay hasadına 17 Mayıs Çarşamba günü başladı. Bölgenin doğasını korumak ve geleceğin geleceğine ulaşmak için yüzde 100 sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimsiyor. Ekolojik ömrünü tamamlamak üzere olan Türk çayı; Ayrıca ülkemizde Yağmur Ormanları Derneği Sürdürülebilirlik Sertifikası’na sahip ilk marka olan Lipton, önceki yıllarda olduğu gibi hasat kapsamında üreticilere ücretsiz eğitimler vermeye devam ediyor.
Yağmur Ormanları Derneği Sertifikasyon Programı, Bahçe Bakımı ve Budama, Doğal Ekosistemlerin Korunması, Evsel Atık Yönetimi, Gübre Uygulamaları, İstilacı Türlerle Çaba ve Kayıt Tutma, İş Sağlığı ve Çalışan Güvenliği, Toprak Örneklemesi Eğitimleri veren Lipton, 12 bin kişiye eğitim verdi. 300 çay alım evinde üretici ulaşacak.
Lipton Türkiye Genel Müdürü Fatih Atay,Hasat süreciyle ilgili şunları söyledi: “Lipton Türkiye olarak Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdiğimiz çay hasadı ile bölge için ekonomik ve sosyal değer yaratıyor, en çok tüketen toplumlar arasında yer alan ülkemiz insanını bir araya getiriyoruz. kaliteli çay ile dünyada çay. 2010 yılından bu yana yürüttüğümüz %100 Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi’nin unsurları doğrultusunda, çiftçilerimizde etik ve sürdürülebilir bir ilgi oluşturuyor, sağlıklı ekim ve hasat yapmalarını sağlayacak koşullar için çalışmaya devam ediyoruz. Bu hasat sürecinin tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını ve çayımızın bereketli olmasını diliyoruz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı